spot_img
VESTIDruštvoOPET POPRAVKE NA PANČEVCU:  Radovi tokom noći sve do 11. decembra

OPET POPRAVKE NA PANČEVCU:  Radovi tokom noći sve do 11. decembra

Pančevački most godinama je u veoma lošem stanju, a radovi koji će se u desnoj kolovoznoj traci u pravcu ka Pančevu odvijati do 11. decembra, pokušaće da mu produže rok trajanja, do dugo očekivane kompletne rekonstrukcije.

Uređenje ovog dela najdužeg prestoničkog mosta odvijaće se tokom noći, radnim danima i subotom od 21 do 5 sati , kako bi se što manje ometao redovan saobraćaj.

I pored brojnih rekonstrukcija koje su se radile u poslednjih deset godina, most i dalje vapi za kompletnim uređenjem pošto je u katastrofalnom stanju. Poslednje korekcije na mostu bile su tokom avgusta ove godine, kada se radila nizvodna pešačka staza u smeru Beograd – Pančevo.

Stoga i opravdana zabrinutost građana leve obale Dunava, koji svakodnevno prolaze ovim putnim pravcem na putu ka centru grada. Kako su ranije istakli gradski oci, rekonstrukcija „Pančevca“ teško je izvodljiva dok se ne izgradi most na Adi Huji. A, izgradnja ovog prelaza trebalo da počne pre dve godine, ali još nema naznaka kada bi radovi mogli da krenu.
Kako bi se uradila kompletna sanacija, most bi morao da bude zatvoren za saobraćaj, a Pupinov most, kao jedina veza leve obale Dunava sa ostatkom grada ne bi mogao da primi toliki saobraćaj. I u Ministarstvu saobraćaja ističu da je njegovo uređenje neophodno, ali da se tokom godine nekoliko puta popravljaju asfaltne dilatacije, menjaju dotrajali delovi ograde za pešake, ali i saniraju betonske ploče na trotoarima.

Foto: Printscreen/TV Prva

– U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rušenje postojećih i izgradnju novih prilaznih konstrukcija na desnoj obali Dunava (beogradska strana) – rekli su ranije u ovom Ministarstvu.

– Takođe se izvode radovi na održavanju kolovoza, kao i na higijeni mosta. „Putevi Srbije“ su, pored održavanja prilaznih konstrukcija mostu na desnoj obali

Dunava, nadležni i za održavanje obe konzole na glavnoj rasponskoj konstrukciji preko kojih se odvija drumski saobraćaj, kao i za prilazne konstrukcije na levoj obali. Za sve ostalo su nadležne „Železnice Srbije“.

Pančevački most bezbedan je za sva vozila ukupne mase manje od 12 tona, uz poštovanje ograničenja brzine do 50 kilometara na čas.

Potrebna odbojna ograda
Stručnjaci su prethodne decenije često ukazivali da most mora da ima drugačije ograde od onih koje su trenutno na njemu, jer one nisu za automobilski saobraćaj, već samo za pešake. Da bi ovaj prelaz imao dobru zaštitu, na njemu treba da se ugradi i metalna odbojna ograda, kako ne bi mogla da bude probijena ukoliko se u nju zakuca automobil brzinom od 80 kilometara na sat.

 

Novosti

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...