spot_img
PANČEVOPolitika i DruštvoGRAD PANČEVO DAROVAO DVE BEBE ROĐENE 1. JANUARA Poklone majkama uručili gradonačelnik...

GRAD PANČEVO DAROVAO DVE BEBE ROĐENE 1. JANUARA Poklone majkama uručili gradonačelnik Stevanović i većnik Čučković (FOTO i VIDEO)

Prvog dana 2023. godine u porodilištu Opšte bolnice Pančevo rođene se dve bebe.

Obe bebe od Gradske uprave dobile su darove, koje su majkama uručili gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

 

Prvorođeni Mateo Čižik, čiji su roditelji iz Kovačice, darovan je zlatnikom, a prva beba iz našeg grada, Ana Jankov, dobila je novac u vrednosti zlatnika.

Miroslava Cvejin-Galešev

Nastavljamo tradiciju koja u našem gradu traje već dosta dugo. Prvorođenoj bebi darujemo dukat, koji Grad Pančevo obezbeđuje svake godine za dete koje se prvo rodi u našoj Opštoj bolnici. Dete i majka, koje smo danas obišli, Bojana i Mateo Čižik su iz Kovačice i ovom prilikom poželeo bih dobrodošlicu na svet Mateu, a majci čestitam na rođenju deteta, rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Gradonačelnik je dodao da već četvrtu godinu za redom prvorođeno dete nije sa teritorije grada Pančeva. Ističući da Gradska uprava ne pravi razliku, gradonačelnik je podsetio da je prošle godine doneta odluka da se prigodan poklon obezbedi i za prvorođenu bebu iz našeg grada.

Miroslava Cvejin-Galešev

Prvorotka Bojana Čižik iz Kovačice, dečaka po imenu Mateo na svet je donela 1. januara 2023. godine u 3 sata i 15 minuta, iako joj je termin bio 29. decembar.

Beba i ja smo dobro. Porođaj je prošao besprekorno, zahvaljujući doktorki Sonji. Još uvek mi je sve čudno. Kad ga pogledam mogu da kažem da je vredelo svakog bola i truda. Danas tata Daniel dolazi po nas, on je presrećan, idemo kući i polako ćemo se navikavati jedno na drugo. Plašim se još uvek oko držanja glavice, ali imam kod kuće pomoć, rekla je mama Bojana

Miroslava Cvejin-Galešev

U novogodišnjoj noći dežurni su bili dr Sonja Perković Kepeci i dr Bojan Kukić, babice Mirjana Rankov i Ana Mitanoski i pedijatrijske sestre Teodora Ćosić i Jelena Stokanić.

Ana Jankov, druga je beba rođena u prvom danu ove godine. Na svet je došla u 18 sati i 30 minuta. Prvo je dete Dragane i Siniše Jankov.

Miroslava Cvejin-Galešev

 

Presrećna sam. Porođaj je prošao dobro, palšila sam se, ali je sve bilo odlično. Plakala sam od sreće. Ja sam iz Ilandže, a suprug Siniša je iz Novog Kozjaka. Doselili smo se u Pančevo zbog posla pre dve godine. Zahvalni smo gradu na ovom divnom poklonu, zaista smo ovde lepo dočekani od prvog dana, a ovo je samo razlog više da ostanemo u Pančevu. Sutra izlazimo iz bolnice, tata ne može da dočeka da vidi Anu – rekla je mama Dragana.

Majci male Ane poklon je uručio Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Grad Pančevo

Pored Matea i Ane, u Opštoj bolnici Pančevo, u ovoj godini na svet su došle još dve bebe.

Inače, tokom 2022. godine rođene su 1.393 bebe, a nadamo se da će ih ove godine biti više.

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...