spot_img
SvetDESETI PAKET SANKCIJA RUSIJI Ursula fon der Lajen najavila uvođenje novih mera...

DESETI PAKET SANKCIJA RUSIJI Ursula fon der Lajen najavila uvođenje novih mera 24. februara! Zabrane izvoza u vrednosti većoj od 10 milijardi evra.

Evropska unija, najavila je novi, 10. paket sankcija protiv Rusije, koji će uvesti 24. februara, na godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, potvrđeno je u Briselu.

Ovaj paket. fokusiraće se na tehnologiju koju bi ruska vojska mogla da koristi i na načine kako da se smanji zaobilaženje sankcija. Kako danas piše evropski portal Politiko, predsednica EK Ursula fon der Lajen je, minulog vikenda razgovarala sa ambasadorima EU o planovima Komisije. Ambasadori će se sastati da razgovaraju na ovu temu u sredu 15. februara.

Fon der Lajenova je dodala da će paket uključivati dodatne zabrane izvoza u vrednosti većoj od 10 milijardi evra.

Sprema se nova lista od oko 130 subjekata i ljudi, koje su predložile Poljska, baltičke zemlje, Nemačka i Francuska. To uključuje ruska vojna lica, zvaničnike koje je Rusija postavila na okupirane teritorije u Ukrajini, novinare koji rade za ruske državne medije i propagandu kao što je Raša Tudej, kao i kompanije i pojedince u drugim zemljama koji su povezani sa ruskim ratom ili Vagner grupom, kao što je Iran koji je optužen za prodaju dronova ruskoj vojsci.

Nove finansijske sankcije treba da budu uvedene protiv četiri ruske banke, uključujući najveću rusku privatnu, Alfa banku. Zatim zabrana ruskim državljanima da rade u odborima kompanija za kritičnu infrastrukturu u EU, kao što su električne mreže ili dobavljači gasa.

Paket uključuje i dodatne zabrane izvoza elektronskih komponenti koje bi Rusija mogla da koristi za proizvodnju oružja, najavljuje Politico i navodi da Brisel planira i da uvrsti na listu brodarsku kompaniju sa sedištem u Dubaiju, za koju se sumnja da je pomogla Rusiji da zaobiđe sankcije za izvoz nafte.

 

(Pančevac/Novosti)

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...