spot_img
VESTIDruštvoPROLEĆNE TEMPERATURE: Danas sunčano i toplo, temperatura do 15 stepeni. Evo kada...

PROLEĆNE TEMPERATURE: Danas sunčano i toplo, temperatura do 15 stepeni. Evo kada možemo očekivati promenu vremena

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji ujutro magla, koja će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka zadržati pre podne.

U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv, krajem dana na istoku Srbije u pojačanju i u skretanju na zapadni.

Najviša dnevna temperatura do 15 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu ujutro u pojedinim delovima grada magla. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv. Najviša temperatura oko 12 stepeni.

Najhladnije je jutros bilo u Sjenici, gde je izmereno – 12 stepeni. U Kuršumliji, Zaječaru, Leskovcu i Dimitrovgradu je bilo – 6, na Kopaoniku, Paliću, u Somboru, Vranju i Kruševcu bilo je – 5, a najviša temperatura izmerena je u Beogradu, 3 stepena iznad nule.

Printscreen/RHMZ

RHMZ najavljuje porast temperature

Stabilno vreme sa slabim vetrom do petka će usloviti lokalnu pojavu magle u nizijama, po kotlinama i dolinama reka. Uz maglu se očekuje i slab jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti u porastu, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Najtoplije će biti sutra, 17. februara i za vikend, uz dnevne temperature u većini mesta od 12 do 19 stepeni. Uslova za slabu kišu sutra i prekosutra biće samo na severoistoku Srbije, a u nedelju kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar biće u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati topljenje snega u planinskim predelima.

U noći između nedelje i ponedeljka, 19. i 20. februara, usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, a u ponedeljak ujutro 20. februara kratkotrajno i u nižim delovima na jugu i jugoistoku zemlje. Prestanak padavina očekuje se tokom dana. Porast temperature ponovo se očekuje sredinom naredne sedmice.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 16. februar

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja. Pored adekvatnog odevanja preporučuje se i povećana pažnja u saobraćaju.

(Pančevac / RTS)

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...