spot_img
VESTIDruštvoZIMA SE VRATILA Snežni pokrivač i do 20 cm, na snazi crveni...

ZIMA SE VRATILA Snežni pokrivač i do 20 cm, na snazi crveni meteo alarm. Evo kad možemo očekivati prestanak padavina

U većem delu Srbije danas je oblačno, hladno i vetrovito sa snegom. Najintenzivnije padavine očekuju se tokom jutra i prepodneva. U Timočkoj Krajini padaće kiša koja se posle podne očekuje ponegde i u Vojvodini.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u brdsko-planinskim predelima uz stvaranje snežnih nanosa, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na Kopaoniku (-6) i na Zlatiboru (-3)  temperature u minusu, tamo je tokom noći kiša prešla u snežnu mećavu. Tokom dana u ostalim predelima dnevne temperature biće u plusu. Oko 2 stepena biće u Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Beogradu…U Prištini i Novom Sadu biće oko 3, a samo u Negotinu temperatura će dostići dvocifrenu vrednost, prema prognozi RHMZ ovde će biti i do 18 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 2 stepena.

U Beogradu ujutru i pre podne intenzivnije snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 20 cm u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom delu periferije i do 30 cm. Posle podne slabljenje snega, a potpuni prestanak padavina očekuje se u sredu tokom dana, upozorava RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Zbog snega u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u Šumadiji na snazi je crveni meteo alarm. To znači da je vreme vrlo opasno. U većem delu zemlje na snazi je žuti, a RHMZ je upozorio da će u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra. U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek u sredu.

Izdato je i hidrološko upozorenje

– Na Mlavi, Peku, Neri i Brzavi vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava. Na Crnom i Belom Timoku, Južnoj Moravi, Toplici, Veternici, Jablanici, Pustoj, Nišavi, Rasini, Jasenici, Kubršnici i Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaji će biti u većem porastu tokom 03. i 04. aprila i kretaće se oko granica redovne odbrane od poplava. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Printscreen/RHMZ

Narednih dana biće hladno, ujutru s mrazom.

U sredu se očekuje oblačno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima uz manje povećanje snežnog pokrivača. Doći će do slabljenja vetra, osim u Timočkoj Krajini, gde će i dalje biti jak, povremeno i olujni.

U četvrtak veći deo dana suvo. Uveče, tokom noći i u petak slabe padavine, a u subotu toplije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, četvrti dan aprila 

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na osobe sa srčanim tegobama, a svim hroničnim bolesnicima savetuje se pridržavanje propisane terapije i smanjenje fizičkih aktivnosti. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi, nervoza i glavobolja.

(Pančevac)

ZABELELA SE CELA SRBIJA! Saobraćaj u kolapsu na Milošu Velikom, na Zlatiboru i Kopaoniku prava mećava! FOTO

ZATRESLO SE TLO U SRBIJI: Zemljotres jačine 3 stepena po Rihteru pogodio Kragujevac

ZAHLAĐENJE, PADAVINE I OLUJNI VETAR: Meteorolog Čubrilo otkriva kakvo nas vreme očekuje narednih dana

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...