spot_img
MagazinFOTOGRAFIJA TURISTKINJE U AUŠVICU IZAZVALA BES I OBIŠLA SVET: Potpuna odvojenost od...

FOTOGRAFIJA TURISTKINJE U AUŠVICU IZAZVALA BES I OBIŠLA SVET: Potpuna odvojenost od stvarnosti FOTO

Na fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama i vrlo brzo postala viralna vidi se kako muškarac fotografiše devojku koja pozira ispred samog ulaza u koncentracioni logor Aušvic.

Fotografija je izazvala bes i obišla je svet. Jedni su pisali da je ovakvo ponašanje nedopustivo, drugi da je skandalozno, a većina je osudila ovakav vid fotografisanja na mestu gde je stradao toliki broj ljudi.

„Danas sam doživeo jedno od najmučnijih iskustava u svom životu. Nažalost, nije se činilo da je svima to bilo tako potresno“, napisao je jedan korisnik Tvitera podelivši fotografiju.

„Potpuna odvojenost od stvarnosti. To je jedino objašnjenje“, bili su neki od komentara koji su se nizali, a mnogi su naglasili da se to dešavalo i prilikom njihove posete.

„Apsolutno odvratno, kada sam bio tamo, ljudi su pravili selfije. Takvo nepoštovanje“, glasio je jedan od komentara na fotografiju.

Oglasili su se i iz samog memorijalnog centra:

„Fotografije mogu imati ogromnu emotivnu vrednost i za posetioce. One nam pomažu da zapamtimo. Kada dođu u Memorijalni centar u Aušvicu posetioci treba da imaju na umu da ulaze na autentično mesto nekadašnjeg logora u kojem je ubijeno više od milion ljudi. Poštujte njihovo sećanje“, stoji u objavi memorijalnog centra.

(Pančevac/B92)

OVO SU SLIKE SA LICA MESTA POPLAVLJENOG PODRUČJA KOD POŽEGE: Meštani se mole Bogu da stanu padavine, voda preti da ugrozi porodične kuće! FOTO

STIGAO ČAK DO TAČKE VAN VREMENA: OVO JE SRĐAN, prvi SRBIN koji je na Severnom polu postavio srpsku TROBOJKU

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...