spot_img
PANČEVOPolitika i DruštvoMINI SAJAM KNJIGA U OŠ MIKA ANTIĆ Drugu godinu zaredom škola podstiče...

MINI SAJAM KNJIGA U OŠ MIKA ANTIĆ Drugu godinu zaredom škola podstiče mlađe generacije da više čitaju i spoznaju čar papirnih knjiga

U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“ drugu godinu zaredom održan je izložbeni sajam knjiga sa ciljem da deca što više vrate knigama. Iz škole poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju ovakve manifestacije.

U OŠ „Miroslav Mika Antić“ održan je minijaturni sajam knjiga po uzoru na čuveni Beogradski sajam koji se nedavno završio, a na kom su učenici doneli knjige koje su pročitali i napisali preporuke baš za pročitanu knjigu.

– Pa ja sam pročitala skoro svaku knjigu koja je izložena ovde, a dobro je čitati knjige zato što pomažu u čitanju pisanju i rečniku, rekla je učenica OŠ Mika Antić.

– Ja sam pročitao samo Harija Potera od ovih knjiga, a važno je čitati knjige zbog toga kako bismo imali  prošireniji rečnik i kako bi sticali više znanja, ističe jedan o učenika.

– Dosta knjiga sam odavde pročitala ,a dobro je čitati zato što tako razvijamo svoje mišljenje i na neki način budimo maštu, naglašava još jedna učenica ove škole.

Dragomir Burnać, nastavnik srpskog jezika i književnosti, ističe da su ovakve manifestacije bitne kako bi deca naučila šta je to čar knjige i koji žanr najvise vole.

– Ove godine je sajam zamišljen tako da svaki učenik donese svoju omiljenu knjigu sa kratkim opisom zašto tu knjigu preporučuje svom drugu ili drugarici, i da to bude jedna onako mnogo lepa razmena iskustava odn. dođu i pogledaju te knjige, a pose toga mogu da pogledaju i plakate koji su izloženi ovde u holu, rekao Dragomir Burnać, nastavnik srpskog jezika i književnosti iz ove Osnovne škole.

Prema rečima Dragane Krstić, direktorke ove osnovne skole, cilj ovakvih manifestacija je da se, u vreme kada je sve digitalizovano, deca vrate knjigama.

– Svesni smo da današnje generacije manje čitaju i da su to uglavnomelektronski mediji, da se knjige u papirnoj formi ređe uzimaju u ruke, a namera nam je da promovišemo ljubav prema knjigama i bibiliteci, da podignemo svest dece o tome da treba da imaju knjigu u rukama, da posećuju školsku biblioteku i da knjigu vratimo u učionice među decu i da kod njih podstaknemo te divne emocije koje su knjige nekada donosile, a evo ovo je prilika da ovu novu decu, ove mlade generacije podsetimo na te kvalitetne stvari i te kvalitrtne sadržaje koje knjiga nudi.

Izložbeni sajam knjiga u Mikinoj školi obeležava se već drugu godinu, a iz škole poručuju da će se potruditi da i u narednom periodu organizuju ovakve manifestacije.

(Pančevac/RTV Pančevo)

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Predstavljnje knjige „E, baš dobro!“ 6. novembra

NIUMIC BLISTAO NA SAJMU KNJIGA Proslava 200. broja „Makedonska Videlina“ ČASOPIS OSVOJIO I BEOGRADSKU PUBLIKU FOTO

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

ŠANSA ZA JEFTINIJE ZAGREVANJE RADIJATORA Prijave na gradski konkurs do prve nedelje decembra! Uslov loše grejanje i sloga stanara!

Stambene zajednice imaju šansu da se do prve nedelje decembra prijave na gradski konkurs i da postanu kandidati za dobijanje novca za poboljšanje daljinskog...

TRENING CENTRA U MŠ PANČEVO Novih 16 radionica, učionica i amfiteatar sa modernom opremom

Kamen temeljac trening centra u Mašinskoj školi Pančevo površine oko 1.900 kvadrata i vrednosti dva miliona evra položili su prethodne nedelje direktorka Kancelarije za...

TREBA KAŽNJAVATI POČINIOCE Atari u plamenu je šteta koju treba smesta sprečiti! Brojne su posledice izgorelog zemljišta

Upaljene njive u atarima južnog Banata su slika koja se ponavlja iz godine u godinu. Veliko je pitanje dokle će zemljište moći da podnosi...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Crnče i mišiće sa Strelišta

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka pilula“ 17. novembra

Promocija romana „Mesto mleka pilula“ autora Miloša Tome biće upriličena u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u petak, 17. novembra, od 19 sati. O delu će...