Sastojci:
175 grama tamne čokolade
7 jaja
140 grama maslaca
Priprema:
- Namažite kalup za kolač maslacem i obložite papirom za pečenje.
- Čokoladu iseckajte na kockice i otopite na pari.
- Kada se čokolada rastopi, umešajte na kockice naseckan maslac.
- Mešajte dok se ne rastopi.
- Odvojite žumanca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, lagano mešajte i dodajte prohlađenu smesu čokolade i maslaca.
- U drugoj posudi umutite sneg od belanaca i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.
- Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
- Kalup stavite u veći i dublju tepsiju za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.
- Stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite 25 minuta.
- Sredina torte treba da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Ispečen kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Pospite šećerom u prahu, iseckajte toplim nožem i poslužite uz voće.
(Pančevac/Stil)
Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).
Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.